Brug

Her finder du information om blandt andet farvekoder, filtyper, retningslinjer for brug af piktogrammerne på affaldsbeholdere.

Du kan også se eksempler på, hvordan piktogrammerne er brugt på affaldsbeholdere ved husstande og på genbrugspladser.

Vær opmærksom på, at Miljøministeriets affaldsbekendtgørelse regulerer brugen af visse piktogrammer på affaldsbeholdere for husholdningsaffald og husholdningslignende erhvervsaffald.

Find affaldsbekendtgørelsen her.

Searchwords

Information

Piktogramsystemet er designet til mærkning på affaldsbeholdere, containere og skilte, på websites og emballager.

Piktogrammer kan skaleres til andre formater, f.eks. skiltning, foliering af skraldebiler, web- og kampagnemateriale, så længe proportioner mellem ikon / navn og højde / bredde bevares.

Piktogrammerne kan kombineres med billeder, tekst og andre typer af information på. Ved brug af billeder anbefales hvid baggrund, samt at kvadratisk format tilstræbes.

Ønsker man at tilføje kommune/virksomhedsnavn- og logo, må disse ikke placeres inde i selve piktogrammet, men andetsteds på klistermærket/skiltet. Logo bør gengives i hvid på farvet baggrund og i sort på hvid baggrund.

Nyt om piktogrammerne kan findes på Dansk Affaldsforenings hjemmeside:
Det fælles piktogramsystem | Dansk Affaldsforening

Pant-piktogrammer

Skrifttype

Den anvendte skrifttype til fraktionsnavn er Futura Medium i versaler. Til øvrig tekst på f.eks. labels anbefaler vi enten kommunens/virksomhedens egen skrifttype eller Futura.

Farver

Størrelse form tilpasninger

Piktogrammer må skaleres til f.eks. kampagnemateriale, så længe proportioner mellem ikon / navn og højde / bredde bevares.Vi anbefaler dog, at man så vidt muligt anvender én af disse fem størrelser til mærkning på affaldsbeholdere og containere.Størrelserne 6 x 6 cm og 18 x 18 cm er tilgængelige som download i farve og sort. De øvrige varianter tilpasses ved hjælp af EPS.-filerne. De er bagudkompatible med Adobe Illustrator CS3 / 2007.Piktogrammerne kan bruges på farvet, sort eller hvid baggrund.

Information
Pant-piktogrammer
Skrifttype
Farver
Størrelse, form og tilpasninger
Filformat